Mod de preparare:
Ceapa se toacă la două cuțite și se amestecă cu carnea, adăugându-se sare și piper după gust. Se face un aluat din făină, apă și ouă, o idee mai moale decât consistența aluatului de pâine. Coca se întinde în lung și se taie în bucăți aproximativ egale, de mărimea unui măr fiecare. Ar trebui să iasă 4-5 bucăți. Se păstrează o bucată spre a fi prelucrată, iar restul se pune sub șervet să nu se usuce. Bucata de cocă se întinde mai subțire decât foaia de plăcintă din comerț, obținându-se o foaie cu diametrul de 50 cm sau mai mult, în funcție de mărime.
Foaia de plăcintă înfășurată pe vergea o ții deasupra mesei și începi prin a pune pe masă vârful foii, adică o porțiune de 4 cm, apoi schimbi direcția foii și peste acel prim strat de 4 cm, pui alt strat rotind vergeaua, apoi după al doilea strat din nou schimbi direcția foii și suprapui alt strat. Tot așa până când pui toată foaia de pe vergea, în zigzag, așa încât lățimea acestei benzi să nu fie mai mare de 4 cm. Tai această foaie cu cuțitul, din 4 în 4 cm.
Iei bucățile din mijloc, care vor fi cele mai lungi și le desfășori pe masă, suprapus.
Bucata din mijloc, fiind cea mai lungă, o iei prima, astfel ea va fi cea mai de jos. Peste ea desfășori celelalte bucăți. Bineînțeles ultimele vor fi cele din margine, cele mai mici. Din nou tai din 4 în 4 cm. Se procedează astfel cu toată coca.
Astfel se obțin pătratele cu latura de 4 cm, pe care le presari cu făină dacă e nevoie, să nu se lipească între ele.
În centrul fiecărei bucățele se pune o cantitate mică de carne, așa încât la închiderea bucățelei de foaie, să nu dea în afară. Fiecare pătrățel se închide după ce s-a pus carnea prin plierea colțurilor formându-se un triunghi. Colțurile opuse ale triunghiului se unesc și rezultă un fel de pălărioare.
Ar fi bine să fie două persoane în bucătărie, una să pună carnea pe pătrățel și cealaltă persoană să închidă pătrățelele, să nu apuce să se usuce bucățelele de foi întinse.
Acestea se fierb în apă cu puțină sare, timp de 15-20 minute. Se scot și se strecoară, iar cât sunt fierbinți se pune untul și se amestecă pentru a nu se lipi una de cealaltă. Iaurtul se amestecă de preferință cu usturoi sau cu mentă.
Acest fel de mâncare merge iarna cu murături sau vara cu compot.