Imaginile fac parte din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României, a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și din galeria de imagini a Blogului Vechiul Regat. Sunt fotografii și cărți poștale, majoritatea datate între a doua jumătate a secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului XX, care ilustrează scene de viață cotidiană din orașele și satele Dobrogei, locuite de turci și tătari, portrete ale lor, arhitectură și viață religioasă: geamii și momente din istoria învățământului islamic din Dobrogea, în special a Seminarului Musulman din Medgidia.

Imaginile din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României sunt achiziții și donații de la persoane fizice și instituții. O parte dintre ele au fost extrase din volumul Dobrogea – 50 de ani de viață românească, volum al revistei Analele Dobrogei, publicat în 1928, care cuprinde fotografii cu imagini din toată Dobrogea: peisaje, biserici, școli, străzi, chipuri de dobrogeni de diferite etnii, printre care și turci și tătari.

Fotografiile aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, au fost realizate de către fotografii Anatole Magrin (1858-1928) și Kurt Hielscher (1881-1948), la sfârșitul secolului al XIX-lea- începutul secolului XX, în contextul călătoriilor lor, diplomatice și profesionale, în România. Câteva dintre fotografiile expuse se află în colecția privată Irina şi Ernest Oberländer-Târnoveanu.

Arhitectură islamică
Învățământ și viață religioasă
Viață cotidiană
Portrete
null

Arhitectură islamică

Absolvenți ai Seminarului Musulman

Învățământ și viață religioasă

null

Viață cotidiană

null

Portrete